Boerenhof Varkensvlees

Vlees voor de fijnproever!
Kiest u bewust en houdt u van lekker eten? Geniet u van een goede karbonade, rollade of een overheelijke sparerib? Het Boerenhof varkensvlees dat u koopt bij uw slagerij voldoet aan úw eisen: smaakvol met oog voor dier én milieu.

Bij uw ambachtelijke slager maakt u kennis met het lekkerste varkensvlees. Voor fijnproevers zal de keuze voor Boerenhof niet moeilijk zijn.

Het verschil is te proeven
Boerenhof varkens zijn afkomstig van Hollandse boerderijen. Hoewel u ook zonder verstand van de varkenshouderij een goed stuk vlees wel kan waarderen, leggen we u met liefde uit waarom wij als slagerij graag een kijkje in de stal nemen.

Varkens die het naar hun zin hebben
Onze Boerenhof Varkens scharrelen vrolijk door het hok. Het zijn varkens van het Pietrain ras. Ze hebben het goed bij onze boeren. Onze varkenshoduers zijn familiebedrijven met liefde voor het vak en voldoen aan het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees. In hun bedrijfsvoering staat duurzaamheid en dierwelzijn centraal! Varkens hebben bijvoorbeeld een dag- en nachtritme, ze krijgen veel bewegingruimte en vermaken zich met speeltjes. Daarnaast zijn ze gehuisvest in groepen, want het varken is een sociaal dier. Deze goede zorgen worden beloond met een gezonde vleesgroei.

Droog en sappig
Het vlees van Boerenhof is sappig en droog tegelijk. Dat komt omdat het vlees minder overtollig vocht bevat. Hierdoor schroeit het vlees sneller dicht en blijft het lekker sappig.
We stimuleren zo veel mogelijk het natuurlijk gedrag van de dieren en hebben de gezondheid van de dieren als prioriteit. Onze boeren zorgen ervoor dat het leven van de varkens op de boerderijen zo veel mogelijk aansluit bij de natuurlijke behoeftes van het varken. Ook het kortere transport zorgt voor minder stress bij het varken, wat beter is voor de smaak van het vlees.

Keten Duurzaam Varkensvlees
Smaakvol varkensvlees gemaakt met respect voor milieu én dier. Dat is waar Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) al vanaf begin 1997 voor staat. KDV is een innovatief samenwerkingsverband van meer dan 200 Nederlandse boeren én producenten, een slachterij, grossiers, slagers, retailers, cateraars en vleeswarenproducenten. Een 100% Nederlandse keten met partners die allemaal als doel hebben op een duurzame, verantwoorde manier varkensvlees te maken. Goed voor dier, mens en milieu! 

Waarom vlees van boerenhof varkens?
  • Varkensvlees uit de Keten Duurzaam Varkensvlees.
  • Droog in de pan, sappig op het bord.
  • Een uitstekende vlees/vet verhouding en volle smaak.
  • Afkomstig van Hollandse boerderijen.
  • Boeren met hart voor hun dieren.
  • Eerlijk en duurzaam, van boer tot bord!

Specialiteiten

Houthakkersteak
De houthakkerssteak is één van de toppers uit ons varkensvleesassortiment. Deze steak wordt gemaakt van uitgebeende schouderkarbonade, omwikkeld met spek en vervolgens gemarineerd.

Rolladelapje
Het rolladelapje wordt eveneens gesneden van de uitgebeende schouderkarbonade en vervolgens gekruid met onze heerlijke rolladekruiden.
Bij de bereiding van dit vlees ontstaat een heerlijke jus!

Boerenschnitzel
De boerenschnitzels wordt gesneden van iets doorregen varkensvlees en vervolgens gepaneerd met een heerlijke, gekruide paneerlaag met gedroogde groenten. Ongeveer 20 minuten bakken op een laag vuur en u heeft een heerlijke, sappige schnitzel!

Wiener schnitzel
Onze wiener schnitzels wordt gesneden van mager varkensvlees en vervolgens in een marinade gelegd. Hierna wordt de schnitzels gepaneerd met een heerlijk gekruid paneermeel. Ook deze schnitzel moet worden bereid op een laag vuur; ongeveer 10 minuten zachtjes bakken voor het beste resultaat.

Ongepaneerde schnitzel
Onze ongepaneerde schnitzels snijden wij van geheel afgevliesde varkensfilets; vervolgens worden de schnitzels goed geplet, zodat er een echte dunne schnitzel ontstaat.
Deze schnitzels dient u te bakken op een hoog vuur en hebben een zeer korte bereidingstijd. U schroeit de schnitzel aan een zijde dicht, draait de schnitzel om en schroeit de andere zijde dicht en de schnitzel is klaar voor consumptie!

Gepaneerde schnitzel
De gepaneerde schnitzel wordt gesneden van zachte, malse delen varkensvlees, geplet en vervolgens gepaneerd. Wij hebben verschillende smaken in ons assortiment.
Deze schnitzels worden kort gebakken op een matig vuur.

Cordon bleu
Onze cordon bleu is gesneden van varkensfilet, welke als een enveloppe wordt ingesneden. De filet wordt gevuld met ham en kaas en vervolgens met een prikker dichtgemaakt. De cordon bleu wordt naturel of gekruid verkocht.

Varkensfiletrolladeschijf
Een schijf, welke wordt gesneden van een heerlijk gekruide filetrollade. Een heerlijk mals en mager stukje vlees met een korte bereidingstijd; ongeveer 6 minuten bakken is voldoende!
Een prima alternatief wanneer u rollade wilt eten, maar een gewone rollade te groot vindt.



Varkensvlees met een gouden randje