Barbecue tips

Barbecuetips van uw slager

  • Kies voor kwaliteit. Te vet of taai vlees bederft uw party.
  • Neem gemiddeld 5 à 6 stukjes vlees per persoon.
  • Neem niet het aantal stukjes vlees als de groep telt. Neem een minder aantal en kies voor meer soorten (zie hieronder).
  • Neem gemiddeld 250 à 300 gram salade per persoon.
  • Neem 1 groot stokbrood voor ± 5 personen.
  • Neem 1 bakje kruidenboter voor 2 stokbroden.
  • Gebruik niet te grote lepels in uw salades.
  • Gebruik kleine flesjes saus in plaats van grote potten.
Voorbeeld bestellen vlees voor 4 personen

Advies is 5 stukjes vlees per persoon, dus totaal 20 stukjes vlees. Neem nu 7 soorten vlees en van deze 7 soorten steeds 3 stukjes. Dit komt neer op 21 stukjes vlees. Meer keuze dus voor de aanwezige personen.

Tips voor een geslaagde barbecue

De barbecuetijd is een tijd van gezelligheid en creatief tafelen. Maar houdt de veiligheid in acht. Er gebeuren jaarlijks te veel ongelukken rondom het barbecueën door onachtzaamheid.

  • Laat de barbecue nooit onbeheerd achter, zeker niet met kinderen in de buurt.
  • Houdt een emmer zand of aluminiumfolie bij de hand om eventueel open vuur te doven.
  • Zet een emmer water in de buurt om eventuele verbrandingen direct af te koelen.
  • Een aanwezige gasfles uit de volle zon houden.
  • Houtskoolbarbecues aansteken met aanmaakblokjes of aanmaakvloeistof.
  • Gebruik in geen geval spiritus.
  • Gooi de restkolen niet dezelfde avond in de afvalcontainer.
  • Pas op voor loshangende kledingstukken.
  • Neem uw tijd. Laat het vlees goed garen. Niet goed gegaard vlees kan darmstoornissen veroorzaken.
  • Gebruik het juiste barbecuegereedschap.

Barbecue recept

Entrecote met rozemarijn

Benodigdheden voor 12 personen

  • 2 kilo entrecote
  • Zeezout
  • Peper
  • Takjes verse rozemarijn
  • 4 knoflookteentjes
  • Olijfolie
  • 10 sjalotjes

Bereiding

Knoflookteentjes schoonmaken en in dunne schijfjes snijden. Rozemarijn in kleine takjes verdelen. Entrecote bestrooien naar smaak met peper en zeezout. De kleine takjes rozemarijn en de schijfjes knoflook verdeeld over de gehele entrecote in het vlees steken. Het geheel bestrijken met olijfolie. Na bereiding het vlees in aluminiumfolie wikkelen en 5 tot 10 minuten laten nagaren buiten de barbecue. Sjalotjes schoonmaken, in een ingevette aluminiumfolie wikkelen en de laatste 10 minuten op de barbecue leggen.

Barbecue

Indirect, 45 tot 60 minuten, 200 graden tot kern 55 graden.