Nieuws

Wij willen u graag op de hoogte houden van de gebeurtenissen om ons heen. Via deze pagina vindt u geregeld nieuwtjes en wetenswaardigheden.


Nieuw in ons assortiment

  • Sinds kort hebben wij paardenworst in ons assortiment.
  • Sinds kort bieden wij de mogelijkheid om een gevulde partypan te bestellen. Deze pan bevat 120-130 borrelhapjes, welke door de klant thuis in deze partypan verwarmd kunnen worden. Zo heeft u heerlijke warme hapjes, eventueel in combinatie met de reeds bekende koude hapjesschalen.

Eindejaarsproeverij

Woensdag 7 december hielden wij een proeverij in onze slagerij. Lees meer >>


Slagerij van IJsselmuiden en milieu 

In december 2016 hebben wij al onze verlichting in de slagerij en in onze koelingen vervangen door LED-verlichting.
De uitstraling van de slagerij is hierdoor aanzienlijk verbeterd en dragen wij weer iets bij aan het milieu.

In het kader van milieu kunnen wij tevens melden, dat al ons afval gescheiden wordt ingezameld.


Nieuwe bedrijfskleding

Recentelijk hebben wij nieuwe bedrijfskleding in gebruik genomen. Op de foto kunt u het resultaat bekijken, of u kunt natuurlijk langskomen in de winkel!




Geen mooier vak dan het slagersvak

Persbericht Dagblad van het Noorden
18 november 2013

Pieter van IJsselmuiden rolde als 14-jarige jongen bijna als vanzelf de slachterij binnen. Opmerkelijk, vonden zijn ouders, want de Assenaar komt helemaal niet uit een slagersfamilie. "Ze snapten niet hoe ik in die wereld terechtkwam". "Ik werkte in een varkensstal, dicht bij een slachterij. Daar konden ze wel een hulpje gebruiken", vertelt hij. De jonge Pieter hing het vlees op en leerde al snel hoe je varkens uit elkaar sneed. Een jaartje later wist Pieter precies wat hij wilde worden: slager. Na de middelbare school volgde hij de slagersvakschool in Utrecht. "In de slagerij is altijd wat te doen. Het is erg afwisselend werk."

Zelf slachten doet hij eigenlijk niet meer. "Ik kan het nog wel", benadrukte hij. Zoiets verleer je niet meer. Een bloederig verhaal? "Ach, alles went. Als je het maar op een goede en verantwoordelijke manier doet." Maar al vele jaren worden varkens gekoeld en wel, in onderdelen, aangeleverd. Met zijn vrouw Bea runt hij al jaren een eigen slagerij in Bovensmilde.

Soms demonstreert hij hoe een varken wordt uitgebeend. Zoals hij dat woensdag zal doen in Dwingeloo. Een half varken gaat mee. "Ik laat zien welk deel van het varken welke bestemming krijgt."